MUHABBETİN KRALI
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
MUHABBETİN KRALI

http://www.yanardag.com.tr


Bağlı değilsiniz. Bağlanın ya da kayıt olun

Elektrikli Zımpara Yapımı

Aşağa gitmek  Mesaj [1 sayfadaki 1 sayfası]

1Elektrikli Zımpara Yapımı Empty Elektrikli Zımpara Yapımı 12/9/2006, 12:55

fenerliufuk

fenerliufuk
Admin
Admin

Elektrikli Zımpara Yapımı:
İpana veya Oral-B gibi şarjlı veya pilli diş fırçalarından oldukça kullanışlı titreşimli zımparalar yapabilirsiniz. Fırçanın ucunda bulunan kılları kesip traşlayın ve buraya çift taraflı bantla uygun ölçüde ihtiyacınız olan zımparayı yapıştırın. İşte size hem yapımı çok kolay hem de oldukça kullanışlı kablosuz bir elektrikli zımpara.

Future Yer Cilası:
Ülkemizde bulunmayan ama benzerleri mevcut olan bu çok faydalı maddeyi hem fırça hem de airbrushla kullanabilirsiniz. İnceltmeye ihtiyaç yoktur. Ama isterseniz iki birim Future'a bir birim ispirto veya alkol ilave ederek inceltebilirsiniz. Airbrushla kullandığınız zaman, tabancanızı camsil, amonyaklı su veya alkolle hemen temizlemeniz gerekmektedir. Future yer cilası aynı zamanda şeffaf parçaların yapıştırılması için de kullanılabilir.
Kazınmış Boya:
Küçük bir parça bulaşık süngerini alüminyum boyaya hafifçe daldırın. Süngerdeki boyanın fazlasını bir bez üzerinde alın. Sonra süngeri modelde kazınmış boya yapmak istediğiniz yerlere çok hafif dokundurun. Böylece yüzeyde gelişigüzel rasgele kazınmış boya efekti elde edebilirsiniz. Ancak bu yöntemi öncelikle bir hurda üzerinde denemenizde fayda var.
Micro Set ve Micro Sol Dekal Solüsyonları:
Micro Set, asetik asit içeren bir solüsyondur. Boyanan yüzeyleri dekalleme için uygun hale getirir. Dekali uygulayacağınız yüzeye önce bu solüsyonu sürün ve sonra dekali yüzeye uygulayıp pozisyonlayın. Fazla solüsyonu bir peçete yardımıyla alın.
Micro Sol'u ikinci aşamada uygulayın. Bu ise alkol içerikli bir solüsyondur. Dekallerin iyice yumuşayıp uygulandıklafrı yüzeye iyice serilmesini ve yüzeydeki girintili ve çıkıntılı detaylara göre şekillenmesini sağlar. Bu solüsyonu uyguladığınızda ise fazlasını silmeyin. Hatta daha iyi sonuçlar elde etmek için Micro Sol'u birkaç kez uygulamanız gerekebilir.

Tüm dekaller kuruduktan sonra Micro Sol ile nemlendirilmiş pamuklu bir kulak çubuğu ile solüsyondan kaynaklanan lekeleri silin. Bir gün daha bekleyip dekalleri mat veya parlak vernikle kaplayın. Photoetched (fotoeç) Parçalar:
Fotoeç parçaları tutmak ve katlamak gerçekten sinir bozucu bir iştir. Bu parçaları tutmak için kaliteli ve gerçekten ince uçlu bir cımbız alın.
Bu parçalar enamel veya akrilik boyalarla boyanabilir ancak bu boyalar bazen yüzeye yapışmayabilir. Parçayı boyamadan önce boyanın yapışmasını engelleyen yağ ve kimyasalları çıkarmak için tiner veya alkolle bu parçaları yıkayın.
Fotoeç parçalar japon yapıştırıcı veya epoxi ile yapıştırılabilir. Kimi modelciler ise bu parçaları Future yer cilası veya mat ya da parlak vernikle de yapıştırırlar

http://www.bahaneforum.net

Sayfa başına dön  Mesaj [1 sayfadaki 1 sayfası]

Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz